ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αυστηρό εξώδικο Αγγελή σε Τσακιρίδη – Ι. Τσακιρίδης: «Δεν εννοούσα εσένα»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αυστηρό εξώδικο Αγγελή σε Τσακιρίδη – Ι. Τσακιρίδης: «Δεν εννοούσα εσένα»

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Με εκατέρωθεν εξώδικα και επιστολές συνεχίζεται η διαμάχη Αγγελή Τσακιρίδη, αφορμή της οποίας ήταν μια σειρά δημοσιεύσεων του δεύτερου στο Facebook στα μέσα Αυγούστου. Με εξώδικο του στον Γιάννη Τσακιρίδη ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, κάνει λόγο για “ισχυρό πλήγμα στην τιμή, την υπόληψη και τη δημόσια εικόνα μου και συνακόλουθα βαρύτατη ηθική βλάβη”. Ο δήμαρχος Καστοριάς στο εξώδικο του, που έχει αποκλειστικά στη διάθεση του το inkastoria.gr, αναφερόμενος στις δημοσιεύσεις του κ. Τσακιρίδη μέσω των λογαριασμών του στο Facebook, διαψεύδει το περιεχόμενο των διαλόγων.

Ο κ. Αγγελής καλεί μέσω του εξωδίκου τον κ. Τσακιρίδη να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις: “…αφαιρώντας αυτές από τα σημεία ανάρτησης και προβαίνοντας σε νέα δήλωση, που να αποκαθιστά την πραγματικότητα και να ανορθώνει τη βαριά ηθική μου βλάβη. Περαιτέρω, σας καλώ να φροντίσετε όπως η νέα σας δήλωσή λάβει την ανάλογη δημοσιότητα που με περισσή σπουδή φροντίσατε να λάβουν όσες με απαράδεκτο τρόπο με θίγουν”.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Καστοριάς προειδοποιεί τον κ. Τσακιρίδη πως: “με το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, θα θεωρήσω πως εμμένετε στο περιεχόμενο των αρχικών σας δηλώσεων και θα επιδιώξω την προάσπιση των πληγέντων συμφερόντων μου δια της δικαστικής οδού”.

Η απάντηση Τσακιρίδη
Άμεση ήταν η απάντηση του μουσικολόγου κ. Ι. Τσακιρίδη, ο οποίος μέσω αιτήματος – επιστολής που παρέδωσε ο ίδιος στο Δήμο και απηύθυνε στο Δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για “απροσδιόριστα και γενικά σχόλια” (σ.σ. αναφερόμενος στις δημοσιεύσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος στο Facebook), που δεν απευθύνονται στο Δήμαρχο Καστοριάς και την παρούσα Δημοτική αρχή.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Αγγελής στο εξώδικο του επικαλείται την ιδιότητα του Δημάρχου, ενώ ως διεύθυνση χρησιμοποιεί αυτή του γραφείου του στο Δημαρχείο Καστοριάς. Μάλιστα, στην επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά από το Σώμα την παρέμβαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, ώστε να ελεγχθεί γιατί ο Δήμαρχος υπογράφει το συγκεκριμένο κείμενο με την ιδιότητά του και και όχι απλά με το όνομά του.

Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι ο κ. Τσακιρίδης, μέσω της επιστολής του, επιρρίπτει ευθύνες στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την έκταση που έδωσαν στο θέμα, ενώ κάνει λόγω για στρεβλή ερμηνεία των γραφομένων του. Αυτό βέβαια χωρίς να έχει διαψεύσει -όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε- κανένα από τα δημοσιεύματα αυτά που τον ήθελαν να απευθύνεται στον Δήμαρχο Αγγελή.

Τέλος, ζητά από τον Δήμαρχο Καστοριάς να αποκαλύψει ποιος ή ποιοι συνεργάτες του τον συμβούλεψαν ότι οι δημοσιεύσεις του στο Facebook, αφορούν αυτόν…

 

01/09/2016  20:15: Παρέμβαση – Καταγγελία Τσακιρίδη

Μια ώρα μετά τη δημοσίευση του θέματος, ο κ. Τσακιρίδης επικοινώνησε με το inKastoria.gr ζητώντας να δημοσιεύσουμε τη θέση του και το έγγραφο που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κείμενο του κ. Τσακιρίδη και το έγγραφο έχουν ως εξής:

“Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, κατέθεσα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Καστορίας, σχετικά με την απρεπή και αντιδεολογική συμπεριφορά του Δημάρχου του Δήμου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή, να επιλύσει τις προσωπικές του διαφορές μαζί μου οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα μέσα από προσωπική του εξώδικη δήλωση που μου απέστειλε στις 22/08/2016, ότι αριθμός σχολίων-αναρτήσεων που δημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό και σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, δήθεν τον φωτογράφιζαν και τον έθιγαν προσωπικά με συκοφαντική και δυσφημιστική διάθεση. Δεν νοείται ένας αιρετός, ο οποίος φέρει την ιδιότητα του δημάρχου με σκοπό την διασφάλιση, διατήρηση και προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Καστοριάς να χρησιμοποιεί και να οικειοποιείται την θεσμική του θέση για την επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων, πόσο μάλλον δε όταν ο ίδιος αυτεπάγγελτα πράττει εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι και το ανώτατο όργανο του Δήμου για να εξουσιοδοτεί δικαστικές και εξωδικαστικές αξιώσεις”.

tsakiridis A

tsakiridis B

One Response to "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αυστηρό εξώδικο Αγγελή σε Τσακιρίδη – Ι. Τσακιρίδης: «Δεν εννοούσα εσένα»"

  1. Ανώνυμος   1 Σεπτεμβρίου, 2016 at 7:53 μμ

    Τελικά, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος γιατί τρώγονται αυτοί η δύο? Τί έκανε τελικά ο Αγγελής στον Τσακιρίδη, και από εκεί που ήταν μαζί του τώρα είναι απέναντι του ?

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.