Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Οικογενειακή

Μερίδα/ες

Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
  • 220 γρ. τραχανά γλυκό
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
  • 130 γρ. τυρί φέτα
  • 600 γρ γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. λάδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25×35 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια της.
  • Σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.