Οι ΗΠΑ στέλνουν 560 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ – Προσπάθειες ανάκτησης του τελευταίου οχυρού του ISIS στην χώρα

Οι ΗΠΑ στέλνουν 560 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ – Προσπάθειες ανάκτησης του τελευταίου οχυρού του ISIS στην χώρα

Ξεχωρίζοντας για την ανάκτηση της Φαλούτζα από το Ισλαμικό Κράτος και τηνκατάληψη μιας αεροπορικής βάσης την Κυριακή, Αμερικάνοι και Ιρακινοί αξιωματούχοι εντατικοποιούν τα σχέδια τους για μια επίθεση στην Μοσούλ, την τελευταίο αστικό οχυρό της τρομοκρατικής ομάδας στο Ιράκ.

Οι Η.Π.Α θα στείλουν άλλα 560 στρατεύματα στην πρόσφατα ανακτημένη αεροπορική βάση, η οποία βρίσκεται περίπου 40 μίλια νότια της Μοσούλ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως περιοχή προγραμματισμού και σχεδιασμού για την επερχόμενη μάχη, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι πολύ πιθανό να λάβει μέρος αργότερα μέσα στον χρόνο.

Η μάχη για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα καθορίσει την μοίρα του Isis στο Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος αναδύθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο περίπου μια δεκαετία πριν και άρχισε να ανεβαίνει στο προσκήνιο καταλαμβάνοντας μεγάλες περιοχές της χώρα στα μέσα του 2014.

Μέχρι να στριμωχτεί η τρομοκρατική ομάδα στην Μοσούλ, οι Ιρακινές δυνάμεις έπρεπε να ανακτήσουν βαθμιαία το Τίρκιτ, την Ραμάντι, και την Φαλούτζα. Όλες οι μάχες ενισχύονταν από την βοήθεια της αμερικάνικης αεροπορίας.

Η ραγδαία αύξηση στον αριθμό στρατευμάτων φαίνεται και από την καταγραφή των Αμερικανών στρατιωτών που έχουν επιστρέψει στο Ιράκ για να πολεμήσουν τον Isis, και οι οποίοι ανέρχονται στους 4,647. Καθώς τα Ιρακινά στρατεύματα έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη στο πεδίο της μάχης, Αμερικανοί σύμβουλοι μάχης έχουν αρχίσει να εισέρχονται στις Ιρακινές ταξιαρχίες και τάγματα.

Η μάχη για την Μοσούλ αναμένεται να είναι η πιο πολύπλοκη και δύσκολη σε όλυ αυτήν την εκστρατεία να ανακτηθούν όλα τα ιρακινά εδάφη από την τρομοκρατική ομάδα.

 Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.