Muffins καρύδας

Muffins καρύδας
45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για τα muffins

  • 60 ml σπορέλαιο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 130 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml ανθρακούχο νερό
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. φυστίκια, χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος μας, ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΚΗ για τη νηστίσιμη και απολαυστική αυτή συνταγή.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όλη η διαδικασία στο μίξερ δε θα κρατήσει πάνω από 5-6 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τις φόρμες μας (6 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης για muffins ή φόρμες σιλικόνης ή ταψάκι για muffins), βάζοντας σε κάθε φόρμα ένα χαρτάκι και ρίχνουμε εντός 2-3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.
  • Προκειμένου τα muffins να μας βγουν ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα προσέχουμε να μην τις υπερχειλίζουμε.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε τις φόρμες πάνω σ’ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια και ρίχνουμε (ενώ είναι ακόμα ζεστά) το γλάσο που έχουμε φτιάξει.

Για το γλάσο

  • Ανακατεύουμε σ’ένα μπολ, μ΄ένα κουταλάκι, ζάχαρη άχνη με σταγόνες λάιμ ή χυμό λεμονιού. Όσο περισσότερο υδαρές-διαυγές το θέλουμε, τόσο περισσότερο λάιμ ή λεμόνι πρέπει να προσθέσουμε. Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο λευκό – πηχτό ελαχιστοποιούμε το λεμόνι και το δουλεύουμε λίγο πιο σχολαστικά.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο “μελώνουν”.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.