45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
Για τα muffins
- 60 ml σπορέλαιο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 130 ml χυμό πορτοκάλι
- 100 ml ανθρακούχο νερό
- 190 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. ινδοκάρυδο
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 20 γρ. φυστίκια, χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό από 1 λεμόνι
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας, ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΚΗ για τη νηστίσιμη και απολαυστική αυτή συνταγή.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όλη η διαδικασία στο μίξερ δε θα κρατήσει πάνω από 5-6 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τις φόρμες μας (6 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης για muffins ή φόρμες σιλικόνης ή ταψάκι για muffins), βάζοντας σε κάθε φόρμα ένα χαρτάκι και ρίχνουμε εντός 2-3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.
- Προκειμένου τα muffins να μας βγουν ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα προσέχουμε να μην τις υπερχειλίζουμε.
- Κατόπιν, τοποθετούμε τις φόρμες πάνω σ’ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Μόλις βγουν από το φούρνο, τις ξεφορμάρουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια και ρίχνουμε (ενώ είναι ακόμα ζεστά) το γλάσο που έχουμε φτιάξει.
Για το γλάσο
- Ανακατεύουμε σ’ένα μπολ, μ΄ένα κουταλάκι, ζάχαρη άχνη με σταγόνες λάιμ ή χυμό λεμονιού. Όσο περισσότερο υδαρές-διαυγές το θέλουμε, τόσο περισσότερο λάιμ ή λεμόνι πρέπει να προσθέσουμε. Σε περίπτωση που το θέλουμε πιο λευκό – πηχτό ελαχιστοποιούμε το λεμόνι και το δουλεύουμε λίγο πιο σχολαστικά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο “μελώνουν”.
Πηγή: akispetretzikis.com