Μοσχαρίσιο νουα με μπέικον και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδεςinfood_logo

900 γρ. νουά μοσχαρίσιο,
1 κύβο ζωμό μοσχαρίσιο σε νερό,
1 φύλλο δάφνη,
5 γρ. θυμάρι,
120 γρ. αλεύρι,
40 γρ. βούτυρο,
400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά,
50γρ. μπέικον,ψιλοκομμένο,
170 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια,
2 κρόκους αυγών,
150 γρ. κρέμα γάλακτος,
χυμό λεμόνι
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους των 5 εκ. και αλατίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ξαφρίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Όταν γίνουν και τα μανιτάρια, σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε στην κατσαρόλα το κρέας με τα λαχανικά.
Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην πάρει χρώμα το αλεύρι. Προσθέτουμε τον ζωμό από το μοσχάρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (όπως κάνουμε για την μπεσαμέλ). Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε ζεστή σάλτσα με σταθερή και αργή ροή στο μπολ με τα αυγά και την κρέμα, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με έναν αυγοδάρτη (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο). Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετή σάλτσα για να ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει εμφανώς, ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μπέικον, μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σε ένα τηγάνι τελειώνουμε με το κρέας και τα λαχανικά προσθέτωντας στο τέλος το μείγμα της σάλτσας. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 45 λεπτά

 

Προτείνουμε να συνοδέψετε το συγκεκριμένο πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί του κτήματος Βίβλια Χώρα.
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%
Χαρακτηριστικά: Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια. Το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης αρωματικής εμπειρίας με την πολυδυναμική ελληνική, δίνει ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.