Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μοσχαράκι Στρογγανόφ
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4-6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 70 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 500 γρ. νερό ή 500 γρ. ζωμό βοδινού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 250 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης

Στη συνταγή χρησιμοποιώ φιλέτο μοσχαρίσιο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα ή σπαλομπριζόλα αρκεί να είναι σιτεμένη, δηλ. να έχουν περάσει 10-15 μέρες ωρίμανσης στο κρεοπωλείο!

  • Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. στη φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο κρέας.
  • Όταν το τηγάνι έχει κάψει βάζουμε το κρέας για 2’ μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. (Στα 4 αν είναι μεγάλα ή στη μέση αν είναι μικρά)
  • Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο και στο τέλος το νερό.
  • Χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και περιμένουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να πάρει μια βράση και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. (Βάζουμε το γιαούρτι στο τέλος για να μην κόψει)
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και με μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.