40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 1 κ.σ.)
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
- 70 γρ. λευκό κρασί
- 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 500 γρ. νερό ή 500 γρ. ζωμό βοδινού
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 250 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στη συνταγή χρησιμοποιώ φιλέτο μοσχαρίσιο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα ή σπαλομπριζόλα αρκεί να είναι σιτεμένη, δηλ. να έχουν περάσει 10-15 μέρες ωρίμανσης στο κρεοπωλείο!
- Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες του 1 εκ.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. στη φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο κρέας.
- Όταν το τηγάνι έχει κάψει βάζουμε το κρέας για 2’ μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. (Στα 4 αν είναι μεγάλα ή στη μέση αν είναι μικρά)
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κύβο και στο τέλος το νερό.
- Χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και περιμένουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 8 λεπτά.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να πάρει μια βράση και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. (Βάζουμε το γιαούρτι στο τέλος για να μην κόψει)
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και με μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Πηγή: akispetretzikis.com