Η ISIS τιμωρεί διαιτητές που εφαρμόζουν τους κανόνες της FIFA

Η ISIS τιμωρεί διαιτητές που εφαρμόζουν τους κανόνες της FIFA

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους ειδοποίησαν τους διοργανωτές ενός τοπικού ποδοσφαιρικού αγώνα πως ο διαιτητής του αγώνα θα απαγορευτεί από τα εδάφη του «Χαλιφάτου» καθότι ακολούθησε τους κανόνες της FIFA και όχι« τους κανόνες του Αλάχ» κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, ένα σύστημα «Qisas» ισχύει για τους τραυματισμένους ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία (ισλαμικός νόμος). Σύμφωνα με το σύστημα αυτό ο ποδοσφαιριστής που έχει τραυματιστεί μπορεί να πάρει εκδίκηση ή να ζητήσει αποζημίωση από το άτομο που τον τραυμάτισε.

Ωστόσο, η απόφαση του συγκεκριμένου διαιτητή να ακολουθήσει τους κανόνες που έχουν καθιερωθεί από την FIFA, εξόργισε τους «παρατηρητές» της ISIS με αποτέλεσμα, το δικαστήριο που έγινε να απαγορεύσει από τον διαιτητή να συμμετάσχει στα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής περιόδου που ξεκινά στα εδάφη της ISIS σε λίγες μέρες.

Στο παρελθόν η οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει ξανά το ποδόσφαιρο ως μέσο χειραγώγησης και προπαγάνδας. Μάλιστα το 2015 απαγόρευσε στους ανθρώπους που ζουν στα εδάφη της να δουν ένα παιχνίδι της La Liga μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, ενώ τον Μάιο του 2016 , σύμφωνα με αναφορές, μια ομάδα κρούσης μαχητών της ISIS  πυροβόλησε ένα 7χρονο αγόρι επειδή τον άκουσε να βρίζει την ώρα που έβλεπε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.