Γλυκό κουταλιού αχλάδι με βαλσάμικο ξύδι και μπαχαρικά

Γλυκό κουταλιού αχλάδι με βαλσάμικο ξύδι και μπαχαρικά
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

1 μεσαίο βάζο
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο και κάθε κομμάτι στα 6.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι να βράσουν μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από την αρχική.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια αχλάδια, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια και το μείγμα από βαλσάμικο ξύδι και μέλι.
  • Καλύπτουμε με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 2 λεπτά.
  • Μετά βάζουμε το μείγμα και πάλι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μία λαδόκολλα. Το αφήνουμε και πάλι για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο κάτω από το οποίο έχουμε βάλει ένα μπολ για να κρατήσουμε το σιρόπι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
  • Αν έχουμε θερμόμετρο θα δούμε ότι όταν η θερμοκρασία στο σιρόπι φτάσει τους 105 βαθμούς το σιρόπι θα έχει πήξει αρκετά. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο απλά αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να βράσει και θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Προσθέτουμε στο σιρόπι τα κομμάτια αχλάδια και την πηκτίνη μήλου και βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε το γλυκό κουταλιού σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.
Tip
Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό και εκτός ψυγείου, σε αποστειρωμένο βάζο, για αρκετούς μήνες!

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.