Γλυκό κουταλιού αχλάδι με βαλσάμικο ξύδι και μπαχαρικά

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

1 μεσαίο βάζο
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο και κάθε κομμάτι στα 6.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι να βράσουν μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από την αρχική.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια αχλάδια, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια και το μείγμα από βαλσάμικο ξύδι και μέλι.
  • Καλύπτουμε με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 2 λεπτά.
  • Μετά βάζουμε το μείγμα και πάλι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μία λαδόκολλα. Το αφήνουμε και πάλι για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο κάτω από το οποίο έχουμε βάλει ένα μπολ για να κρατήσουμε το σιρόπι.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
  • Αν έχουμε θερμόμετρο θα δούμε ότι όταν η θερμοκρασία στο σιρόπι φτάσει τους 105 βαθμούς το σιρόπι θα έχει πήξει αρκετά. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο απλά αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να βράσει και θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Προσθέτουμε στο σιρόπι τα κομμάτια αχλάδια και την πηκτίνη μήλου και βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Βάζουμε το γλυκό κουταλιού σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.
Tip
Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό και εκτός ψυγείου, σε αποστειρωμένο βάζο, για αρκετούς μήνες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.