Γαλλία: Απώλειες 70 εκατ. ευρώ στην Air France μετά τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι

Στα 70 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι απώλειες εσόδων που υπέστη η Air France-KLM από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρία είπε ότι ο εμπορικός αντίκτυπος των επιθέσεων, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα, περιορίστηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, με τις κρατήσεις να κινούνται και πάλι ανοδικά τον περασμένο μήνα.

«Οι τάσεις για τις κρατήσεις τον Δεκέμβριο συμβαδίζουν με μια προοδευτική ανάκαμψη», ανέφερε η εταιρία. Συνολικά 6,72 εκατ. επιβάτες πέταξαν με τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου τον προηγούμενο μήνα, όσοι και τον Δεκέμβριο του 2014.

Η επιστροφή στην ομαλότητα για τον όμιλο – του οποίου οι λειτουργικές μονάδες περιλαμβάνουν την Air France, την KLM και την Transavia – παρατηρείται μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε τις κρατήσεις αεροπορικών εταιριών και ξενοδοχείων στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έναν από τους πέντε πρώτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.