1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
- 220 γρ. τραχανά γλυκό
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
- 130 γρ. τυρί φέτα
- 600 γρ γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
- 2 αυγά
- 80 γρ. λάδι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25×35 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια της.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: akispetretzikis.com
Τραχανόπιτα added by Press Room on
View all posts by Press Room →