14 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

14 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

Κάποιες τροφές δεν είναι απαραίτητο να μπαίνουν στο ψυγείο για να διατηρηθούν, ωστόσο πολλοί καταναλωτές δεν το γνωρίζουν.

Αβοκάντο: Ωριμάζει καλύτερο στον πάγκο της κουζίνας γι’ αυτό μην το βάλετε στο ψυγείο, εκτός εάν θέλετε να το κρατήσετε για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Σοκολάτα: Καμία παγωμένη σοκολάτα δεν φέρει τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας.

Μπανάνα: Η ψύξη θα επιβραδύνει τη διαδικασία της ωρίμανσης και θα μετατρέψει το κίτρινο χρώμα της φλούδας της σε καφέ. Είναι καλύτερο να παραμείνει κι αυτή στον πάγκο της κουζίνας.

Ψωμί: Διατηρήστε το εκτός ψυγείου, κατά προτίμηση στην ψωμιέρα.

Βούτυρο: Φυλάξτε το βούτυρο σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Καφές: Η υγρασία του ψυγείου καταστρέφει τον καφέ. Καλύτερα να φυλάσσεται σε αεροστεγές, γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.

Φρέσκα Αυγά: Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αυγά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο βακτήριο της σαλμονέλας, ωστόσο αρκετοί λένε ότι τα φρέσκα αυγά από το κοτέτσι δεν χρειάζονται ψύξη.

Σκόρδο: Η καλύτερη αποθήκευση είναι σε κάποιο καλάθι, στην βεράντα. Αν τοποθετηθεί στο ψυγείο κινδυνεύει να «πιάσει» μούχλα.

Καυτερή σάλτσα: Μπορεί να διατηρηθεί σε ένα ντουλάπι για χρόνια, ειδικά είναι είναι φτιαγμένη με βάση το ξύδι.

Μέλι:  Το μέλι μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου, στο ντουλάπι για πάντα.

Κέτσαπ και μουστάρδα: Σε κανένα κατάστημα εστίασης δεν φυλάσσονται στο ψυγείο.

Κρεμμύδια: Φυλάσσονται καλά σε κάποιο καλάθι στην βεράντα για να παραμείνουν φρέσκα. Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες και το αλουμινόχαρτο.

Πατάτες: Η ψύξη αλλάζει προς το χειρότερο τη γεύση της πατάτας. Βάλτε τις σε ένα καλάθι σε κάποιο δροσερό και ξηρό μέρος.

Σάλτσα σόγιας: Έχει τόσο αλάτι η σάλτσα σόγιας που μπορεί να αντέξει αρκετά εκτός ψυγείου.

Ντομάτες: Αν τις βάλετε στο ψυγείο, θα γίνουν μαλακές. Καλύτερα αφήστε τις στον πάγκος της κουζίνας. Αν χρειάζονται ωρίμανση, βάλτε τις σε μία χάρτινη σακούλα.

Πηγή:  topontiki.gr






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.