Κάποιες τροφές δεν είναι απαραίτητο να μπαίνουν στο ψυγείο για να διατηρηθούν, ωστόσο πολλοί καταναλωτές δεν το γνωρίζουν.
Αβοκάντο: Ωριμάζει καλύτερο στον πάγκο της κουζίνας γι’ αυτό μην το βάλετε στο ψυγείο, εκτός εάν θέλετε να το κρατήσετε για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Σοκολάτα: Καμία παγωμένη σοκολάτα δεν φέρει τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας.
Μπανάνα: Η ψύξη θα επιβραδύνει τη διαδικασία της ωρίμανσης και θα μετατρέψει το κίτρινο χρώμα της φλούδας της σε καφέ. Είναι καλύτερο να παραμείνει κι αυτή στον πάγκο της κουζίνας.
Ψωμί: Διατηρήστε το εκτός ψυγείου, κατά προτίμηση στην ψωμιέρα.
Βούτυρο: Φυλάξτε το βούτυρο σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Καφές: Η υγρασία του ψυγείου καταστρέφει τον καφέ. Καλύτερα να φυλάσσεται σε αεροστεγές, γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.
Φρέσκα Αυγά: Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αυγά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο βακτήριο της σαλμονέλας, ωστόσο αρκετοί λένε ότι τα φρέσκα αυγά από το κοτέτσι δεν χρειάζονται ψύξη.
Σκόρδο: Η καλύτερη αποθήκευση είναι σε κάποιο καλάθι, στην βεράντα. Αν τοποθετηθεί στο ψυγείο κινδυνεύει να «πιάσει» μούχλα.
Καυτερή σάλτσα: Μπορεί να διατηρηθεί σε ένα ντουλάπι για χρόνια, ειδικά είναι είναι φτιαγμένη με βάση το ξύδι.
Μέλι: Το μέλι μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου, στο ντουλάπι για πάντα.
Κέτσαπ και μουστάρδα: Σε κανένα κατάστημα εστίασης δεν φυλάσσονται στο ψυγείο.
Κρεμμύδια: Φυλάσσονται καλά σε κάποιο καλάθι στην βεράντα για να παραμείνουν φρέσκα. Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες και το αλουμινόχαρτο.
Πατάτες: Η ψύξη αλλάζει προς το χειρότερο τη γεύση της πατάτας. Βάλτε τις σε ένα καλάθι σε κάποιο δροσερό και ξηρό μέρος.
Σάλτσα σόγιας: Έχει τόσο αλάτι η σάλτσα σόγιας που μπορεί να αντέξει αρκετά εκτός ψυγείου.
Ντομάτες: Αν τις βάλετε στο ψυγείο, θα γίνουν μαλακές. Καλύτερα αφήστε τις στον πάγκος της κουζίνας. Αν χρειάζονται ωρίμανση, βάλτε τις σε μία χάρτινη σακούλα.