10 εκατ. ευρώ τα κέρδη που θα έβγαζαν από το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

10 εκατ. ευρώ τα κέρδη που θα έβγαζαν από το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

α κέρδη για τα κυκλώματα που διακινούν το Captagon, το αποκαλούμενο «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», είναι ανυπολόγιστα και είναι ενδεικτικό ότι η παρτίδα των 635.000 χαπιών που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επί ελληνικού εδάφους, πριν κάνουν… φτερά για τις εμπόλεμες ζώνες της Μ. Ανατολής, θα απέφερε κέρδη περίπου 10 εκατ. ευρώ!

Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτά τα κυκλώματα; Ποιοι κινούσαν τα νήματα της σπείρας που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα και έστησε ειδικό εργαστήριο στο Λουτρόπυργο της Ν. Περάμου; Γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα κι όχι η γειτονική Τουρκία στην οποία θα έφταναν τα χάπια πριν καταλήξουν στη Μ. Ανατολή; Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Λουκάς Δανάμπασης αλλά και οι εκπρόσωποι της Ασφάλειας και του Λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση, αυτά τα κυκλώματα δεν έχουν σύνορα και χτυπάνε όπου τους βολεύει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος χημικός, που είχε αναλάβει την παρασκευή των χαπιών, έχει διαφύγει της σύλληψης και καταζητείται, ενώ για τους υπόλοιπους οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, καθώς ερευνάται η διασύνδεση τους με πρόσωπα εντός και εκτός Ελλάδας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, κατόπιν πληροφορίας που έφτασε στο ΣΔΟΕ από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο συνθετικό ναρκωτικό χρησιμοποιείται ως «εμψυχωτικό» από τους τζιχαντιστές, είναι προφανές ότι ο πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών κατά του Χαλιφάτου έχει πολλές πτυχές και φτάνει μέχρι τις οδούς από τις οποίες προμηθεύονται όπλα και όχι μόνο. Κατά την πολύμηνη παρακολούθηση από τις Ελληνικές Αρχές δεν προέκυψε ότι «έφυγε» προς τη Μ. Ανατολή άλλη ποσότητα εκτός από αυτή που κατασχέθηκε, αλλά από τα υλικά που εντοπίστηκαν εκτιμάται ότι θα ήταν δυνατή η παρασκευή μιας νέας ανάλογης ποσότητας.

Πέρα από τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις σφαίρες, τα μετρητά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάζεται σε δύο ακόμα κατηγορίες στοιχείων: 1) σε κάρτες μνήμης που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες 2) σε διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στα σπίτια των μελών του κυκλώματος. Ζητούμενο, μεταξύ άλλων, είναι αν υπάρχουν κινήσεις λογαριασμών, που να συνδέουν τα μέλη του κυκλώματος με άλλα πρόσωπα ή και να δίνουν νέα στοιχεία για τη γραμμή του «μαύρου» χρήματος. Γι’ αυτόν, άλλωστε, το λόγο, στο παιχνίδι μπήκε και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

xapia-tzixantistis-1 xapia-tzixantistis-2 xapia-tzixantistis-3 xapia-tzixantistis-4 xapia-tzixantistis-6 xapia-tzixantistis-9

iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.