Ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια που λιώνουν στο στόμα

Κάθε φορά που τα μαγειρεύεις βγαίνουν πολύ σκληρά… Πώς θα τα πετύχεις για να απολαύσετε όλοι τα πιο ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια ever;

 Ο καλύτερος τρόπος για να τα φτιάξεις, λένε οι ειδικοί, είναι να τα περάσεις για λίγο πρώτα από το τηγάνι και έπειτα να συνεχίσεις το μαγείρεμά τους στο φούρνο.

Ένας ακόμα τρόπος για ακόμα πιο ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια είναι να τα βάλεις σε ένα μπολ με αλάτι και νερό για τουλάχιστον μισή ώρα (μέχρι τέσσερις ώρες αν έχεις μπόλικο χρόνο μπροστά σου).

Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στο μπολ λίγο σκόρδο, φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι για έξτρα γεύση.

Πώς να κάνεις τα μπριζολάκια σου ακριβώς όπως τα θέλεις βήμα-βήμα:

1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τηγάνι το οποίο θα βάλεις και στο φούρνο. Έτσι και λιγότερα κατσαρολικά θα λερώσεις και λιγότερο χρόνο θα ξοδέψεις.

2. Βάλε το τηγάνι στο φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς μέχρι να ετοιμάσεις το κρέας σου. Βγάλε το κρέας από το μπολ με το αλατόνερο και σκούπισέ το καλά. Άλειψέ το με λάδι και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

3. Βγάλε το τηγάνι από το φούρνο και βάλ’το στο μάτι. Ρίξε μέσα τα μπριζολάκια και άφησέ τα μέχρι να ροδίσουν από τη μία μεριά για περίπου 3 λεπτά. Γύρισέ τα από την άλλη μεριά και βάλε το τηγάνι στο φούρνο.

4. Θα χρειαστούν από 6 εώς 10 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα. Στα 6 λεπτά ρίξε μία πρώτη ματιά και μετά έλεγχέ τα κάθε 1-2 λεπτά.

5. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια ψημένα μπριζολάκια τα οποία θα είναι χρυσαφένια απ’έξω και μαλακά και ζουμερά από μέσα. Μπορείς να τα σερβίρεις με σαλάτα, ψητά λαχανικά και ρύζι.

Πηγή: faysbook.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.