Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της «Πλεύσης Ελευθερίας»-Ποιοι «συμπλέουν» με την Ζωή (Photos)

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της «Πλεύσης Ελευθερίας»-Ποιοι «συμπλέουν» με την Ζωή (Photos)

Στο κατάμεστο θέατρο «Χυτήριο» παρουσίασε το νέο της κόμμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσία πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικοτήτων του πολιτισμού, που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη νέα της προσπάθεια.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε στο χώρο του θεάτρου έχοντας επιλέξει ένα λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι, ενώ πίσω της το μοβ φόντο, κοσμούσαν τα 6 «Δ» του κόμματός της, που αντιπροσωπεύουν τις λέξεις «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα και τις φράσεις Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».

Η μουσική της συγκέντρωσης

Το επιτελείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επέλεξε να ντύσει την εκδήλωση με το κομμάτι της Patti Smith «People have the power», που σημαίνει «ο κόσμος έχει τη δύναμη».

Ποιοι την ακολουθούν;

Στην παρουσίαση της «Πλεύσης Ελευθερίας» βρέθηκαν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς, Νάντια Βαλαβάνη και Αγλαΐα Κυρίτση.

Δίπλα τους και αρκετοί καλλιτέχνες, όπως ο Χάρης Σιώζος και η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά αλλά και η ακτιβίστρια που θυμόμαστε από την κότα που άφησε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από τις πρόσφατες καταγγελίες της πως κακοποιήθηκε από ανθρώπους της ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αυγή Βουτσινά.

Την παρουσίαση χαιρέτισε η αντιδικτατορική αγωνίστρια, Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία μάλιστα καταδίκασε την «την καμπάνια σπίλωσης κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου» αλλά και εκ μέρους της νεολαίας, ο  Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε πως «η νεολαία του κόμματος θα πρέπει να δέχεται κάθε νέο άτομο χωρίς δεσμεύσεις».

Προσωποκεντρικός ο χαρακτήρας του κόμματος

Και από την τελευταία αυτή φράση του Σταύρου Παπαϊωάννου, αλλά και από τις υπόλοιπες δύο τοποθετήσεις έγινε σαφές, ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» θα είναι ένα προσωποκεντρικό κόμμα, που θα χτιστεί γύρω από την… εκρηκτική προσωπικότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σημειολογικά, τόσο το σύμβολο που επιλέχθηκε όσο και τα περί αποφυγής  «δεσμεύσεων», δεν θυμίζουν σε κάτι τα παραδοσιακά κόμματα της αριστεράς, ούτε βέβαια την οργανωτική τους δομή.

Τέλος, το προγραμματικό στίγμα, όπως το παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση, δεν βρισκόταν μακριά από τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ του 2012.

topontikI.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.