Υπόμνημα 7 σημείων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη

Υπόμνημα 7 σημείων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη

Συνάντηση με τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη είχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαΐου 2016 κατά την οποία ο κ. γραμματέας είχε την ευκαιρία να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί του Νομού με κυρίαρχο αυτό του κτιρίου της Αστυνομίας.

Νωρίτερα ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε και με το προσωπικό και τους αξιωματικους της διεύθυνσης αστυνομίας Καστοριάς. Παρούσα στις συναντήσεις ήταν και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Να υπενθυμίσουμε πως το απόγευμα ο κ. Αναγνωστάκης, θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Καστοριάς προκειμένου να ενημερώσει και επίσημα για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

Το ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Προβλήματα προσωπικού Α.Δ. Καστοριάς

Με το παρόν υπόμνημα θέτουμε υπόψη σας συνοπτικά τα προβλήματα του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς και παρακαλούμε όπως ενεργήσετε αρμοδίως προς το σκοπό της επίλυσής τους:

1) Κτιριακό: Απαιτείται άμεση μεταστέγαση της Α.Δ. Καστοριάς σε νέο κτίριο, καθόσον ο υπάρχων χώρος εργασίας μας και εξυπηρέτησης των πολιτών δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας και ούτε λόγος για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες, άτομα για τα οποία η πρόσβαση είναι αδύνατη.

2) Υλικοτεχνικός εξοπλισμός: Ανάγκη κάλυψης σοβαρών  ελλείψεων σε υπηρεσιακά οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα που έχουν λήξει, κάμερες νυκτός, στολές και κράνη ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εξοπλισμό της διμοιρίας υποστήριξης, καθώς και ανάγκη άμεση επισκευής – συντήρησης υπάρχοντος εξοπλισμού και ιδιαίτερα των κεραιών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ σταθμών και κέντρου. Το ζήτημα αφορά τόσο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των καθηκόντων μας, όσο και την ασφάλεια του προσωπικού.

3) Ανάγκη πλήρους εφαρμογής  των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τις μισθολογικές περικοπές.

4) Ανάγκη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και θωράκιση του λειτουργήματός μας με την έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του.

5) Ανάγκη επίλυσης του προβλήματος του συστήματος TAXIS το οποίο εμποδίζει την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων προηγούμενων ετών, για εισοδήματα που εισπράχθηκαν αναδρομικά, δυνάμει δικαστικών αποφάσεων.

6) Ανάγκη ουσιώδους αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με σκοπό την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού μας.

7) Ανάγκη επίλυσης της αδικίας που αφορά την απογραφή μας ως Δημοσίων Υπαλλήλων Δ.Ε., έναντι του ορθού και δίκαιου Τ.Ε.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Θωμάς Νάτσης
Ο Γενικός Γραμματέας Μηνάς Κωστίδης

καστοριά αστυνομικοί (3)

καστοριά αστυνομικοί (6)

καστοριά αστυνομικοί (4)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.