Υπό έλεγχο τμήμα της πυρκαγιάς στην Κύπρο – Δυο οι νεκροί

Υπό έλεγχο τμήμα της πυρκαγιάς στην Κύπρο – Δυο οι νεκροί

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το δυτικό μέρος της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου-Πλατάνια και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια-Κούρδαλι, Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος -πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών- εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επίσης, επιχειρούν, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και Ιταλία.

Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης

Απεβίωσε και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο Μάριος Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί χθες από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του. Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Την οδύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το θάνατο και του δεύτερου δασοπυροσβέστη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος κατά τη δαιδαλώδη μάχη των δασοπυροσβεστών να κατασβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Σολέας. «Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου και διαβεβαιώνουμε πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους οικείους του», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση.

 

Πηγή: Philenews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.