Υπάρχει ένας τρόπος για να διασφαλίσετε επιτυχία και ευτυχία για τα παιδιά σας

Υπάρχει ένας τρόπος για να διασφαλίσετε επιτυχία και ευτυχία για τα παιδιά σας

Η πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Στάνφορντ αποκάλυψε τη μία κίνηση που πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν θέλουν τα παιδιά τους ως ενήλικες να είναι επιτυχημένα και ευτυχισμένα.

Εάν τα παιδιά δεν κάνουν τις μικροδουλειές και τις αγγαρείες, μην  εκπλαγείτε εάν θα έχουν δυσκολίες να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους, είναι το μήνυμα της Julie Lythcott-Haims.

Η πρώην πρύτανης στο βιβλίο της  «Πώς να αναθρέψεις έναν ενήλικα» επισημαίνει ότι η πορεία για τη μετατροπή ενός παιδιού σε επιτυχημένο ενήλικα ξεκινάει από τις μικροδουλειές.

«Εάν τα παιδιά δεν πλύνουν τα πιάτα θα το κάνει κάποιος άλλος για αυτούς, και εάν αυτό συμβαίνει τα παιδιά δεν απαλλάσσονται μόνο από τις δουλειές, αλλά και από την εκπαίδευση του πως πρέπει να γίνεται η δουλειά και κυρίως από το ότι ο καθένας μας πρέπει να συνεισφέρει για την καλυτέρευση του συνόλου» λέει η Julie Lythcott-Haims.

Τα παιδιά που ανατρέφονται κάνοντας μικροδουλειές εξελίσσονται σε εργαζόμενους που μπορούν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και μπορούν να λειτουργούν με μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν και από την έρευνα του Χάρβαρντ, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ καθώς ήδη διανύει τον 75 χρόνο της. Η έρευνα έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τους παράγοντες που οδηγούν στην ανθρώπινη ευτυχία.

Ένας από τους παράγοντες είναι και οι μικροδουλειές και σε κάποιες περιπτώσεις αυτός ο παράγοντας διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο ακόμη και από τους οικογενειακούς δεσμούς.

«Βάζοντας τα παιδιά να κάνουν μικροδουλειές, να βγάζουν έξω τα σκουπίδια, να μαζεύουν το δωμάτιό τους, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κάνουν τις δουλειές της καθημερινής ζωής για να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής. Δεν είναι το τι σημαίνει για μένα και ποια είναι η ανάγκη μου αυτή τη στιγμή, αλλά είναι το γεγονός ότι τα παιδιά είναι τμήμα του οικιακού οικοσυστήματος, μέλη της οικογένειας και αναλαμβάνουν το δικό τους ρόλο σε αυτή» συμπληρώνει η καθηγήτρια.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.