Υπάλληλος υπεύθυνος για την καταμέτρηση ρολογιών της ΔΕΗ εκβίαζε πολίτη για να μην του επιβάλλει πρόστιμο

Για απόπειρα εκβίασης και υπεξαίρεση συνελήφθη ένας 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, υπεύθυνος για την καταμέτρηση ρολογιών της ΔΕΗ, ο οποίος ζήτησε 200 ευρώ από πολίτη για να μην του επιβάλλει πρόστιμο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του «Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) ότι 38χρονος υπάλληλος ανάδοχου εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο καταμέτρησης των ρολογιών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., όταν διαπίστωσε σε μετρητή οικίας να έχουν παραβιασθεί οι σφραγίδες, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη την καταβολή 200 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει την επιβολή προστίμου.

Το μεσημέρι της 07-04-2016, σε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο 38χρονος υπάλληλος παρέλαβε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • σφραγίδες κιβώτιων των μετρητών,
  • μολυβοσφραγίδες,
  • σύρματα σφράγισης,
  • απαρυθμιτήρας,
  • δύο (2) μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία κατείχε παράνομα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται διευθύνσεις, ημερομηνίες, προσδιοριστικά στοιχεία ατόμων, κατηγορίες επιχειρήσεων και χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.