Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Κλασικό και πεντανόστιμο φαγάκι, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 pummaro

1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. τσ. άσπρο ξηρό κρασί

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι,

πιπέρι

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.

Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.




Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.