Μια ημέρα χρώματα στην Θεσσαλονίκη!

Η 4η Μέρα με τα Χρώματα έχει γίνει θεσμός πλέον για τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Στρατόπεδο Κόδρα, από το μεσημέρι έως το βράδυ. Η μέρα περιλαμβάνει συμμετοχικά παιχνίδια, όπως επίσης happenings που λαμβάνουν χώρα σε περιοδικά διαστήματα. Στις 17:00 δίνεται το σύνθημα και ο ουρανός «βάφεται» με χρώματα. Ο παλμός των χιλιάδων παρευρισκομένων, σε αυτές τις συντονισμένες ρίψεις είναι μοναδικός. Οι ρίψεις ακολουθούν ανά μία ώρα μέχρι τις 20:00. Xρωματοπόλεμος, djs, σκοποβολή paintball, τελετές γάμου, συμμετοχικά παιχνίδια, ομάδες χορού Bollywood, breakdance, κρουστά, εκπλήξεις σε μία Μέρα που θα δημιουργεί και φέτος εμπειρίες και συναισθήματα σε όλους.

Στις μουσικές ο Dj Cayetano, ο Dj Tyler, ο Dj Velin Zoo 90.8 και πολλοί άλλοι.

Η Μέρα με τα Χρώματα είναι μία γιορτή χαράς που διοργανώνεται από την ομάδα SFINA. Είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία. Μία ημέρα αφιερωμένη στην ζωή, στην αγάπη και στην ομοψυχία.  Από τις 14.00 η μέρα και μετά εξελίσσεται με ομαδικά παιχνίδια και συνεχίζεται με την έναρξη του μεγάλου Χρωματοπόλεμου. Αυτός, δίδεται με την αντίστροφη μέτρηση και την χαρακτηριστική πλέον μουσική υπόκρουση του τραγουδιού «Κύμα» από τον Κωνσταντίνο Βήτα. Από εκεί και πέρα η ημέρα συνεχίζεται με εκπλήξεις για τον κάθε συμμετέχοντα.

«Η μέρα με τα Χρώματα» βασίστηκε στο Holi της Ινδίας, όμως στην περίπτωσή μας, η γιορτή που στήνουμε δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.

Είναι ανθρωποκεντρική και ο μόνος στόχος της είναι να δημιουργήσουμε αληθινά χαμόγελα.

DRESS CODE: Λευκά μπλουζάκια και μαγιώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελάτε με τα ποτά σας και ετοιμαστείτε να γίνετε εμπριμέ.

Την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, θα υπάρχει και ένα μικρό απόθεμα χρωμάτων, για όσους δεν τα προπλήρωσαν και θα μπορουν να τα προμηθεύονται από εκεί. Προτείνουμε ως ελάχιστη κατανάλωση τα 10 ευρώ.

Τα χρώματα είναι οργανικά, φιλικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και έρχονται με πιστοποιητικό ασφάλειας.

H SFINA είναι μια παρεμβατική ομάδα, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία σουρεαλιστικών και παιχνιδιάρικων καταστάσεων σε αστικά περιβάλλοντα. Στον πυρήνα της, έχει να κάνει με την αναψυχή και τη δημιουργία μιας σκηνής. Η SFINA δίνει στους ανθρώπους κάτι να θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Να σταματήσεις, να χαμογελάσεις, να σκεφτείς ή απλά να κοιτάξεις τον κόσμο.

H SFINA για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργάνωσε την Ημέρα με τα Χρώματα το 2012.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.