Ο διαγωνισμός Wiki Loves Earth για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο διαγωνισμός Wiki Loves Earth για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται ο διαγωνισμός φωτογραφίας Wiki Loves Earth.

Ο διεθνής ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου, αφορά τη συνεισφορά περιεχομένου, απευθύνεται σε φωτογράφους, ερασιτέχνες και μη, που θα φωτογραφίσουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους και θα τα επιφορτώσουν με ελεύθερη άδεια στην Wikipedia (Βικιπαίδεια), στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons.

Οι εικόνες θα παρέχονται με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Με την παραχώρηση ελεύθερης άδειας χρήσης, οι φωτογραφίες καθίστανται ιδιοκτησία της ανθρωπότητας. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για οποιονδήποτε σκοπό, χωρίς να ξεχνούν να αναφέρουν τον φωτογράφο και την πηγή από όπου ανακτήθηκε η φωτογραφία.

Στη χώρα μας το Wiki Loves Earth διοργανώνεται υπό την επίβλεψη της ελληνικής κοινότητας χρηστών Wikimedia. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό Wiki Loves Earth, αφού πρώτα εγγραφεί στο Wikimedia Commons, ώστε να μπορεί να «ανεβάσει» φωτογραφίες από τις προστευευόμενες περιοχές ‘Natura 2000′ στην Ελλάδα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στη διεύθυνση: http://wle.wikimedia.gr/

Πηγή: cnn,gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.