Κάνε μια ευχή

Xριστούγεννα. Ήρθε η ώρα τα παραμύθια να γεννηθούν ξανά, οι νεράιδες ντυμένες στα λευκά να βγούνε βόλτα σε ελπίδες κρυφές, ο αέρας να μοσχοβολάει ευχές.. Μέρες ξεχωριστές. Μαγικές και μαγεμένες. Χαρούμενες και στολισμένες. Με μια γλυκιά μελαγχολία να τις αγκαλιάζει, μια μελαγχολία για όλα όσα ο παλιός ο χρόνος θα πάρει μαζί του.

Γράφει η Νάντια Πάλμου, φιλόλογος
Γράφει η Νάντια Πάλμου, φιλόλογος

Ο κάθε ένας από εμάς, βιώνει διαφορετικά τούτη τη μέρα. Κάποιοι βρίσκουν μια ευκαιρία να ξεκουραστούν από το μονότονο κλίμα της καθημερινότητάς τους, κάποιοι άλλοι ενώνονται ξανά με πρόσωπα αγαπημένα που ζουν μακριά και άλλοι, παρέα με την μοναξιά τους, έρχονται πιο κοντά στον δικό τους Θεό.

Για μένα, Χριστούγεννα σημαίνει πως γίνομαι πάλι παιδί, πως θυμάμαι να πιστέψω. Να πιστέψω σ’ αυτό το μαγικό παραμύθι που λέγεται ζωή. Να πιστέψω σε εκείνον τον ξεχασμένο Άγιο Βασίλη, που όλοι λένε πως δεν υπάρχει μα που εμένα μου φέρνει κάθε φορά ό, τι του ζητήσω. Ν’ αφεθώ και να χαρώ όπως χαίρονται τα μικρά παιδιά, ακόμα και αν πρέπει να είμαι κάπου και να εργάζομαι. Γιατί τη μέρα αυτή, πιστεύω στην μαγεία Τους, πιστεύω στα θαύματα…

promomarkosΧρόνια πολλά κλείνω τα μάτια μου και κάνω τις ευχές μου μα τώρα θα τις μοιραστώ με ανθρώπους που ίσως να πέταξαν στον δρόμο τις δικές τους. Γιατί, καθώς μεγαλώνουμε, η ευχή γίνεται μέθοδος αναχρονιστική και χάνεται.

Εύχομαι να μην ξεχνάω πως λέγομαι άνθρωπος και κύριο γνώρισμά μου είναι η Ανθρωπιά. Εύχομαι να μην ξεχνάω πως γεννήθηκα από Αγάπη και αυτή να κυριεύει την καρδιά μου. Εύχομαι, σ’ έναν κόσμο που προχωράει σκληρός, να διατηρήσω την Καλοσύνη μου και την Ευγένειά μου. Εύχομαι να μπορώ να χαμογελάω, να ελπίζω, να ονειρεύομαι και να κάνω και τους ανθρώπους γύρω μου να χαμογελάνε.

Εύχομαι γιατί ίσως έτσι να μπορέσω να αλλάξω τον κόσμο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.