Η Ελλάδα στο Top 10 των χωρών με τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο

Τα πολυτελή ξενοδοχεία προσελκύουν τουρισμό υψηλού εισοδήματος σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Trivago, μετά από έρευνα που διεξήγαγε, έδωσε στην δημοσιότητα τον κατάλογο με τις χώρες που διαθέτουν τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.
Η Ελλάδα, με συνολικά 420 ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, καταλαμβάνει την έκτη θέση, στην πρώτη θέση η Κίνα με 2.940 πολυτελή ξενοδοχεία, η γειτονική μας Τουρκία στην δεύτερη θέση με 800 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας και στην τρίτη θέση το Μεξικό με 670 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

 Ο κατάλογος της Trivago με τις χώρες που διαθέτουν τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων

7astera-xwres

Τα 420 πολυτελή ξενοδοχεία αντιστοιχούν στο 2% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού στην Ελλάδα.
Αν αναλύσουμε το ποσοστό των ξενοδοχείων πέντε αστέρων ανά χώρα, μπορούμε να τραβήξουμε μια νοητή γραμμή που χωρίζει το χάρτη σε δύο μέρη: το βόρειο, που αποτελείται, κυρίως, από κράτη των οποίων τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων αποτελούν περίπου το 1% του συνόλου, και το νότιο, στο οποίο, με κάποιες εξαιρέσεις, όπως η Βραζιλία και η Αυστραλία, το ποσοστό των πολυτελών ξενοδοχείων κυμαίνεται από 2% μέχρι 5% ανά χώρα.

 Οι πόλεις με τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο

files

Πάντως, ενώ τα περισσότερα από τα κράτη που περιλαμβάνονται στην έρευνα της Trivago έχουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, που αντιπροσωπεύουν το 1% του συνόλου των ξενοδοχείων τους, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10% αντίστοιχα.
Έτσι, το τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο και το Ντουμπάι, είναι ανάμεσα στις πόλεις που διαθέτουν τις περισσότερες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική τα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων βρίσκονται στην Κούβα, στο Μεξικό και στην Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ στην Ασία η Κίνα κατέχει την μερίδα του λέοντος στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.