Ξεκίνησε από την πόλη της Καστοριάς το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού

Ξεκίνησε από την πόλη της Καστοριάς το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού οδοφωτισμού

Με σημείο έναρξης τη Λεωφόρο των Κύκνων ξεκινήσαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού στην πόλη της Καστοριάς. Το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού περιοχής ΕΣΣΒΑΑ πόλης Καστοριάς» στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου φωτισμού, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.275.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα έχει συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτυών ΦΟΠ ΟΧΕ Καστοριάς», όπου και θα πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού σε παραλίμνιες περιοχές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Κορησού και Μαυροχωρίου, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε συνέχεια αυτών των δύο έργων, η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3.566.000 ευρώ μέσα από Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού πόλης Καστοριάς (εκτός περιοχής ΕΣΣΒΑΑ) και δημοτικών ενοτήτων Αγ. Τριάδας, Βιτσίου, Μεσοποταμίας, Κορεστίων, Κλεισούρας και Καστρακίου».

«Μέσω των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Καστοριάς εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός οδοφωτισμός με πολλαπλά οφέλη, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς το περιβάλλον. Τα καινούργια φωτιστικά έχουν υψηλή απόδοση, αλλά χαμηλό κόστος, γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε τη δυνατότητα για μείωση των Δημοτικών Τελών. Ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την καλύτερη ποιότητα της καθημερηνότητάς τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.