Χειροπέδες σε 46χρονο – Είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα

Χειροπέδες σε 46χρονο – Είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα

Συνελήφθη, στα Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 46χρονος από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά από διερεύνηση καταγγελίας, σχετικά με επικείμενη αγοραπωλησία αρχαίων αντικειμένων στα Κάτω Πατήσια, ο 46χρονος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και συνελήφθη. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αρύβαλλος, δύο αμφορίσκοι, μία πρόχους, δύο λήκυθοι, ένας αμφορέας, ένας μεγαρικός σκύφος, δύο ειδώλια (καθιστές μορφές), δύο αγγεία, ένα καπάκι αγγείου, μία πίπα, ένα προσωπείο και ένα πήλινο αντικείμενο με ανάγλυφη διακόσμηση.arhaia

Τα αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν, επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αποφάνθηκε ότι ορισμένα από αυτά ανήκουν στην Ελληνιστική Περίοδο (323-31 πΧ) και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.