Χείλη, χέρια & φτέρνες που «σκάνε» το χειμώνα: Συμβουλές αντιμετώπισης

Χείλη, χέρια & φτέρνες που «σκάνε» το χειμώνα: Συμβουλές αντιμετώπισης

Η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη το χειμώνα λόγω του ψύχους, του αέρα και της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 Η επιδερμίδα των χειλιών και των χεριών είναι τα πρώτα «θύματα» της πτώσης της θερμοκρασίας.Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να «συνεφέρετε» αυτά τα τρία ευαίσθητα σημεία της επιδερμίδας:

Χείλη

Πίνετε άφθονο νερό για να είστε ενυδατωμένοι και χρησιμοποιείτε στο σπίτι συσκευή εξισορρόπησης της υγρασίας.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα χειλιών, αλλά όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού προτιμάτε πάντα κάποιο που να έχει και δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τον αέρα.

Μην γλείφετε τα χείλη σας, καθώς μπορεί να νιώσετε πρόσκαιρη ανακούφιση, αλλά στην πραγματικότητα επιδεινώνετε τα ήδη «σκασμένα» χείλη.

Girl smiling

Χέρια

Ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα «σκληρός» με τα χέρια σας. Πλένοντάς τα συχνά μπορεί να περιορίζετε τον κίνδυνο να κολλήσετε γρίπη ή κοινό κρυολόγημα, αλλά αυξάνετε και τον κίνδυνο της ξηρότητας. Αν δεν φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή όταν βγαίνετε στον παγωμένο αέρα, τότε τα χέρια σας είναι ευάλωτα στην ξηρότητα. Χρησιμοποιείτε λοιπόν τακτικά κατά τη διάρκεια της μέρας μια κρέμα με γλυκερίνη.

Woman Taking Care Of Her Dry Hands Applying Cream.

Φτέρνες

Οι «σκασμένες» φτέρνες δεν είναι πρόβλημα μόνο του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα και μάλιστα σε πιο επώδυνη μορφή. Η αιτία είναι φυσικά το ξηρό δέρμα. Αν έχετε και κάλους στα πέλματα, η κατάσταση χειροτερεύει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ξηρές «σκασμένες» φτέρνες μπορεί να γίνουν εστία μόλυνσης ή να κάνουν το βάδισμα επώδυνο. Διατηρήστε τα πέλματά σας υγιή ενυδατώνοντάς τα τακτικά με μια κατάλληλη κρέμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να βάζετε μια ποσότητα ενυδατικής κρέμα στα πόδια σας και να φοράτε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό πολύ σύντομα.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.