Χάος στον Πειραιά: Πρόσφυγας απείλησε να πετάξει βρέφος στους λιμενικούς (Video)

Ένταση έχει δημιουργηθεί στην πύλη Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστες και πρόσφυγες, μόλις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, βγήκαν στο λιμάνι πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η ενημέρωση έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων μετά από απαίτηση του γενικού γραμματέα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φαίνονται έντονα ενοχλημένοι και ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα. «Είμαστε και εμείς άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα» τόνιζαν οι περισσότεροι, υποστηρίζοντας ότι σε πολλά κέντρα φιλοξενίας οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η σύλληψη ενός ατόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, ένας μετανάστης επιχείρησε να πετάξει ένα βρέφος, απειλώντας ότι θα χτυπήσει με το μωρό τους λιμενικούς.

Τα πνεύματα αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει, ωστόσο η διαμαρτυρία συνεχίζεται.

Σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά αναμένεται να έχουν μεταφερθεί έως το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε σκηνές και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε3. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται πιθανότατα αύριο να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Ηρέμησαν τα πνεύματα

Ηρεμία επικρατεί μπροστά από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου νωρίτερα μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προβλήτα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποχώρησαν, ωστόσο, επειδή στο σημείο βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος, οι λιμενικές Αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων, προς το παρόν.

Πηγή: topontiki.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.