Στην Καστοριά το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Στην Καστοριά το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου μαθητές, μέλη και φίλοι του Εργαστηρίου αναχώρησαν από Χαλκίδα για να πραγματοποιήσουν τριήμερη εκδρομή στη Δυτική Μακεδονία έχοντας στην παρέα τους τον δάσκαλο Γιάννη Ζιώγα.

Παλαιοντολογικο Μουσείο Πτολεμαϊδας

Παλαιοντολογικο Μουσείο Πτολεμαϊδας
Η πρώτη και σύντομη στάση τους για να ξεκουραστούν από το μακρινό ταξίδι ήταν στο Βυζαντινό κάστρο στα Σέρβια Κοζάνης. Στη συνέχεια έφτασαν στην γραφική Σιάτιστα όπου, αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους, τους συνάντησε η κυρία Σιάσιου (μέλος του συλλόγου ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ) και μαζί επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχοντικό Δόλγκηρα. Στη συνέχεια τους δέχτηκε ο Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης Παύλος με τον οποίο συνομίλησαν για αρκετή ώρα.
Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Εκκλησιαστικό μουσείο, όπου και θαύμασαν τα εκθέματα του. Έπειτα μεταφέρθηκαν και περιηγήθηκαν με ειδικό ξεναγό στο Ορυχείο Λιγνίτη Νοτίου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στα εγκαίνια των φοιτητών του Εργαστηρίου Φωκά της Σχολής Καλών Τεχνών Θες/νίκης. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, μια ευχάριστη στάση τους περίμενε στο Κτήμα Αλφα, όπου δοκίμασαν τα ιδιαίτερα κρασιά του οινοποιείου. Ακολούθησε το Ορυχείο Αμύνταιου με το Μνημείο Νεκρών Εργαζόμενων στη ΔΕΗ, ένα έργο του 1ου Εργαστηρίου ΤΕΕΤ Φλώρινας και ξενάγηση στο Παλαιοντολογικό Μουσείο. Μια ανάπαυλα στην όμορφη Βλάστη για φαγητό και καφεδάκι και επιστροφή στη Σιάτιστα.
Η τελευταία μέρα επιφύλασσε γεμάτο πρόγραμμα όπως και τις προηγούμενες. Μια ξενάγηση στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Σιατίστης και μετά επίσκεψη στην υπέροχη Καστοριά. Λίγο πιο έξω από την πόλη, οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τον προϊστορικό λιμναίο Οικισμό Δισπηλιό. Κατόπιν, ακολούθησε ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Ο κόσμος του Εργαστηρίου απόλαυσε τις βόλτες του στην όμορφη Καστοριά και γεμάτος ωραίες εμπειρίες και εικόνες γύρισε χτες βράδυ στη Χαλκίδα.

www.eviaportal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.