Θεσσαλονίκη: Τέλος στην παραβίαση ωραρίου και τη δυνατή μουσική στα μπαρ

Τάξη και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, μετά το έντονο κυκλοφοριακό στους δρόμους και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, θα επιχειρήσει να βάλει σύντομα η δημοτική αστυνομία.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα νυχτερινά μαγαζιά, τόσο του κέντρου, όσο και περιφερειακά του δήμου Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως, για παράβαση του ωραρίου μουσικής. Κλιμάκιο, το οποίο θα αποτελείται από δύο δημοτικούς αστυνομικούς και δύο ελεγκτές, θα ξεκινήσει τους ελέγχους, καθώς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου, οι άδειες των καταστημάτων έχουν να ελεγχθούν εδώ και δύο χρόνια, από τη στιγμή που καταργήθηκε ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας.
«Θα προχωρήσουμε στους ελέγχους, όχι μόνο για τις άδειες των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και για το ωράριο μουσικής, καθώς υπάρχουν και πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων πως δεν μπορούν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν, λόγω της ηχορύπανσης από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» σημείωσε ο κ. Κιοσέογλου.
Υπενθυμίζεται, ότι η δημοτική αστυνομία επέστρεψε από τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε δύο βάρδιες πρωί-βράδυ, σε μία προσπάθεια να μπει, αρχικά, τάξη στο κυκλοφοριακό, ενώ μέσα στις αρμοδιότητές της, πέρα από την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι οι έλεγχοι για τα καταστήματα και τα τραπεζοκαθίσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.