Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο ύποπτος τρομοκράτης για την επίθεση στο μετρό

Συμμετείχε στην επίθεση στον σταθμό Μάελμπεκ, δίπλα στον τρομοκράτη Χαλίντ ελ Μπακράουι,ο οποίος σκοτώθηκε

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο ύποπτος τρομοκράτης για την επίθεση στο μετρό

Στη σύλληψη ενός εκ των δύο υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη, προχώρησαν σήμερα οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «De Standaard».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον άντρα ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση στον σταθμό του μετρό Μάελμπεκ της πόλης, δίπλα στον τρομοκράτη Χαλίντ ελ Μπακράουι,ο οποίος σκοτώθηκε.

Ανώτατος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες έλεγε χθες στο CNN ότι οι αρχές του Βελγίου πίστευαν πως ένα ακόμη άτομο συμμετείχε στην επίθεση στο μετρό. Ωστόσο, δεν είχαν εξακριβώσει αν το άτομο αυτό σκοτώθηκε κατά την έκρηξη ή αν κατάφερε να ξεφύγει. Παράλληλα, υποστήριζε πως σε υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο έχουν στην κατοχή τους οι βελγικές αρχές, απεικονίζεται ένας άντρας να κρατά μια μεγάλη τσάντα, στον σταθμό όπου έγινε η επίθεση. Ο άντρας αυτός φέρεται να είναι, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες της «De Standaard», ο ύποπτος ο οποίος συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μέχρις στιγμής πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη. Αν οι πληροφορίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες ισχύουν, τότε τρεις από αυτούς είναι νεκροί, ένας συνελήφθη σήμερα και αγνοείται η τύχη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση στο αεροδρόμιο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.