Tο πρόγραμμα της 6ης Κολυμβητικής συνάντησης Βράχου και 2ου Orienteering Oντρίων

Tο πρόγραμμα της 6ης Κολυμβητικής συνάντησης Βράχου και 2ου Orienteering Oντρίων

vrahos 2016Σε ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, αυτό της τεχνητής λίμνης του Βράχου να  κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί  και φέτος η 6ηκολυμβητική συνάντηση «Λίμνης Βράχου» και ο 2ος αγώναςπροσανατολισμού – Orienteering Oντρίων, στις 18 και 19 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια  διοργάνωση του Συλλόγου Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ν. Καστοριάς (Ε.ΤΑ.Κ.)  και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.)

Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2016, στις 08:30΄, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών στην περιοχή Οντρίων, με τη συμβολή του κ. Φ. Παρασκευαϊδη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, το απόγευμα, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο 2ος αγώνας προσανατολισμού –  Orienteering.

Το Orienteering είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια ενός χάρτη και πυξίδας, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στο δάσος σημεία, από τα οποία θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά, όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να τερματίσουν, διαλέγοντας τη διαδρομή που ταιριάζει στις ικανότητές τους.

Επειδή στόχος των διοργανωτών είναι η γνωριμία αλλά και η διάδοση του αθλήματος του Orienteering, για κάποιους από τους συμμετέχοντες μπορεί να αποτελέσει μια ομαδική εμπειρία περίπατου-παιχνιδιού μέσα στο δάσος, ακόμη και με τις οικογένειές τους.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η περιοχή της τεχνητής Λίμνης Βράχου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να ενημερωθούν και να λάβουν οδηγίες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 17:00΄ έως τις 19:00΄.

Το βράδυ του Σαββάτου θα συνεχιστεί, στην πλατεία του χωριού, με γευστική δοκιμή εδεσμάτων από μανιτάρια και την υποδοχή των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες, συνοδεία μουσικής.

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι φίλοι της κολύμβησης καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1.700 μέτρων περίπου, στην τεχνητή λίμνη Βράχου, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.

Ο κολυμβητικός περίπλους, ο οποίος ξεκινά στις 13:00΄, υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει δε, να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από επτά χρόνια.

Το επιβλητικό φυσικό σκηνικό με την τεχνητή λίμνη, που κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, θα ανταμείψει το σύνολο των συμμετεχόντων και επισκεπτών, η φιλοξενία δε των κατοίκων του μικρού χωριού Βράχος, θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Την ίδια μέρα, 19 Ιουνίου 2016, στις 08:00΄ (ώρα αναχώρησης), από την πλατεία του χωριού Βράχος, με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών, ομάδα πεζοπόρων θα ξεκινήσει την περιήγησή της στο βουνό Όντρια και θα καταλήξει στο Φράγμα της λίμνης Βράχου για την παρακολούθηση της κολύμβησης.

Οι φίλοι/ες  του ορεινού ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών – ποδηλατών. Ώρα αναχώρησης: 09:00΄ από τη γέφυρα του Φράγματος.

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το πυκνό δάσος των Οντρίων, με τα μοναδικά μονοπάτια, θα θαυμάσουν εντυπωσιακά τοπία αλλά και τη θέα από ψηλά που «κόβει την ανάσα».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου των εκδηλώσεων, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κατασκηνώσουν στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού ή ακόμη και στην περιοχή γύρω από την λίμνη.

Οι δραστηριότητες οργανώνονται από τον Σύλλογο Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.ΤΑ.Κ.) και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ κολύμβηση και orienteering 2016_

Vraxos_Aitisi ORIENTEERING

2016_Vraxos_Aitisi ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.