Βόρεια Κορέα: Βραβείο για την ειρήνη στον… Κιμ Γιονγκ Ουν!

Βόρεια Κορέα: Βραβείο για την ειρήνη στον… Κιμ Γιονγκ Ουν!

Ένα παγκόσμιο βραβείο για την πολιτική του ικανότητα και τον πόλεμο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, έλαβε ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Το παράδοξο είναι ότι το βραβείο δεν δόθηκε στον αμφιλεγόμενο ηγέτη από την ίδια την χώρα του, γεγονός που δεν θα προξενούσε καμία εντύπωση, αλλά από την Ινδονησία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jakarta Globe το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη.

Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο «ηγέτη με πολιτική ικανότητα», που απονέμεται από το Sukarno Center, στην Ινδονησία και έχει πάρει το όνομά του, από τον πρώτο πρόεδρο της Ινδονησίας, Sukarno. Το βραβείο αυτό έχει δοθεί στο παρελθόν στον Μαχάτμα Γκάντι και στην Αούνγκ Σαν Σου Κι, ακτιβίστρια από την Μιανμάρ, που το 1991 είχε πάρει το Νόμπελ Ειρήνης.

Απορία εκφράζει ο διεθνής Τύπος, αλλά και η εφημερίδα Jakarta Globe, πώς είναι δυνατόν ένα βραβείο που έχει απονεμηθεί σε διεθνείς προσωπικότητες για τους αγώνες τους για την παγκόσμια ειρήνη, να δίνεται στον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.

Η Rachmawati Soekarnoputri, κόρη του πρώην προέδρου της Ινδονησίας, Sukarno, που θα δώσει το βραβείο στον Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε: «Θα δώσουμε το βραβείο στον πρόεδρο, Κιμ Γιονγκ Ουν, επειδή υπήρξε συνεπής στην πραγματοποίηση των ιδανικών του μεγάλου ηγέτη, Κιμ Ιλ Σουνγκ, για την καταπολέμηση του ιμπεριαλισμού. Έτσι, αυτό θα είναι μια συνέχεια και θα δοθεί το βραβείο στον Κιμ Γιονγ Ουν για την επιμονή του στην καταπολέμηση της νεοαποικιοκρατίας».

Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε διατάξει την εκτέλεση ενός αγρότη που διατηρούσε φάρμα με χελώνες. Ο άνδρας είχε κατηγορηθεί από τον δικτάτορα ότι δεν φρόντιζε καλά τις χελώνες του και ο άτυχος αγρότης είχε απαντήσει ότι αυτό οφειλόταν στο ό,τι δεν είχε ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily NK, ο άνδρας εκτελέστηκε με πυροβολισμό.

 

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.