Καύσωνας και στη Βουλή: Έρχεται ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Αντιδρούν τα κόμματα

Καύσωνας και στη Βουλή: Έρχεται ασφαλιστικό και αξιολόγηση εκπαιδευτικών – Αντιδρούν τα κόμματα

Νέα μετωπική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να φέρει άμεσα, το ασφαλιστικό -το σκέλος που αφορά την επικουρική ασφάλιση των νέων- και την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών.

Τα θέματα αυτά όπως και το εργασιακό, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα ανήκουν στην βασική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία ξεκίνησε να υλοποιεί ο πρωθυπουργός με το τέλος της πανδημίας.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι δια χειρός Π. Τσακλόγλου, αναμένεται να βρει απέναντί του τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς αφορά κυρίως τους νέους ασφαλισμένους.

Το σχετικό νομοθέτημα προβλέπει αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε ο κάθε νέος ασφαλισμένος από την 1η Ιανουαρίου του 2020 να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν «ατομικό κουμπαρά» μέσω του οποίου θα μπορεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου να «χτίζει» την προσωπική του επικουρική σύνταξη.

Τα δύο νομοθετήματα θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο αυτής της εβδομάδας και στη συνέχεια θα πάρουν τον δρόμο για την Βουλή.

Η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, θα κατατεθεί στη Βουλή ως τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα, πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να φέρει προς ψήφιση μέχρι το τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία αναμένεται κυρωθούν από την Βουλή. Όπως είναι γνωστό, το θέμα αυτό καίει την κυβέρνηση, καθώς φοβάται ότι θα έχει διαρροές από στελέχη της ομάδας του Αντ. Σαμαρά αλλά και τους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή.

Στο Μαξίμου θεωρούν πάντως ότι μέσα στο καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθουν στην Βουλή τα μνημόνια αφού οι όποιες διαρροές υπάρξουν δεν θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων που θα βρίσκονται στις παραλίες.

Καθώς μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει πια από τις ψηφοφορίες -άρα θα υπερψηφίσει τα μνημόνια- η γενική εικόνα θα είναι ότι τα μνημόνια πέρασαν με ευρεία πλειοψηφία.

 

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.