Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αναβάλλεται η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ζητήσει αρχικά τη συζήτηση, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζήτησε αναβολή λίγων ημερών, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα καθορίσει και το πρόγραμμα του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η προ ημερησίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα, ενώ είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για το ίδιο θέμα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή του ο προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «λόγω των σημερινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες θα σας παρακαλούσα όπως διερευνήσετε την δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή».

epistoli

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα και επρόκειτο να διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης θα έχει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στο μήνυμά του προς τον λαό τον Βρυξελλών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη».

Leave a Reply

Your email address will not be published.