Βουλή: Αυξάνεται το όριο ηλικίας απασχόλησης στα 74 έτη

Βουλή: Αυξάνεται το όριο ηλικίας απασχόλησης στα 74 έτη

Αυξάνεται το όριο ηλικίας απασχόλησης στα 74 έτη! Μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, «πέρασε» η κυβέρνηση από την Ολομέλεια της Βουλής το κατάπτυστο άρθρο 61 ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια!
Το έκτρωμα αυτό, για το οποίο το ΚΚΕ έχει σημάνει συναγερμό σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών», ενώ οι υπόλοιποι («Νίκη», «Ελλ. Λύση») καταψήφισαν.

Ταυτόχρονα, από κοινού όλα τα αστικά κόμματα, ακόμα και αυτά που εμφανίστηκαν να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, δεν «έβγαλαν άχνα», δεν είπαν ούτε λέξη για το άρθρο αυτό, κάνοντας πλάτες ανοιχτά στην κυβέρνηση και στη στρατηγική ΕΕ – κεφαλαίου για την «ενεργό γήρανση», τη δουλειά δηλαδή μέχρι τον τάφο.

Με βάσει αυτή την αλλαγή όποιος δεν μπορεί να έχει σύνταξη, θα μπορεί να εντάσσεται στα προγράμματα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

viber-imageΜπείτε στο κανάλι που δημιούργησε ο eretikos στο Viber για να μαθαίνετε αμέσως τις σημαντικές ειδήσεις!

Αυτή η διάταξη νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που έχει εισαχθεί στη Βουλή, κάνει τη συγκεκριμένη προσθήκη, με την επισήμανση ότι με τον τρόπο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο, ώστε να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.