Βουλή: Δεν θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων οι ΑΝΕΛ

Βουλή: Δεν θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη των Προέδρων οι ΑΝΕΛ

Την άρνησή του να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στις 20:00, κάνει γνωστή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, θα ήταν ανέδραστη και ανεδαφική η πραγματοποίηση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και κατά συνέπεια κάθε είδους προγραμματισμός οποιασδήποτε τέτοιας διαδικασίας.

Το χρέος μας, εξηγεί χαρακτηριστικά, απέναντι στους θεσμούς του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας, αυτές τις ώρες επιτάσσει μόνο την αναμονή της ολοκλήρωσης της  συνταγματικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως, την αναμονή της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού στις εκλογές, που πρόκειται να ακολουθήσουν.
«Δεν εξυπηρετούν οι καθυστερήσεις των τακτικισμών, ούτε οι μετέωρες θεσμικές ακροβασίες» επισημαίνει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχουν νομοθετικές πρωτοβουλίες και ως εκ τούτου η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να λειτουργεί ως νομοθετικό σώμα» τονίζει χαρακτηριστικά και καταλήγει:
«Παρά τα τερτίπια των διαδικαστικών καθυστερήσεων, στις οποίες καταφεύγουν οι εκφραστές του παλαιού πολιτικού κόσμου, σύντομα θα κριθούμε όλοι και πάλι»

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων ήταν αρχικώς προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου. Λόγω έλλειψης απαρτίας, η Διάσκεψη αναβλήθηκε για σήμερα, στις 20:00.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.