Βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν λίγο πριν φθάσουν τον στόχο τους

Οκτώ Ταλιμπάν σκοτώθηκαν όταν τα εκρηκτικά που είχαν ζωστεί εξερράγησαν νωρίτερα από τον προγραμματισμό. Οι 8 βομβιστές αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, κατευθύνονταν προς πολυσύχναστες γειτονιές, ώστε να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή με τις μεγαλύτερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες. Όμως κάτι πήγε στραβά κι ανατινάχθηκαν στον αέρα.

Ο συγκεκριμένος πυρήνας σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών εκτιμάται ότι υπάγεται στον Mullah Wali, έναν τοπικό διοικητή ων Ταλιμπάν στην Κουντούζ και είχε αναλάβει την οργάνωση επιθέσεων αυτοκτονίας.

Ευτυχώς για τους ανυποψίαστους Αφγανούς που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στην αγορά, οι ζώνες με τα εκρηκτικά εξερράγησαν νωρίτερα, στο δρόμο προς στην Nahar Kohna με αποτέλεσμα οι 8 Ταλιμπάν και επίδοξοι μάρτυρες να σκοτωθούν. Η σχεδιαζόμενη επίθεση στην Κουντούζ εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο επιθέσεων που σηματοδοτούν το ετήσιο ανοιξιάτικο μπαράζ επιθέσεων.

Πέρυσι, δυνάμεις των Ταλιμπάν πήραν για λίγο τον έλεγχο της Κουντούζ, της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης στο Αφγανιστάν. Ήταν η πρώτη περιοχή που πέρασε στον έλεγχο των Ταλιμπάν μετά την αμερικανική εισβολή το 2001. Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Ταλιμπάν ξαναεπιτέθηκαν στην πόλη. Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες μαχών για να ανακαταλάβει την πόλη ο αφγανικός στρατός .

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.