Βοήθεια για την περίθαλψη του μικρού Ούσκο ζητάει ο Αρκτούρος (Video)

Βοήθεια για την περίθαλψη του μικρού Ούσκο ζητάει ο Αρκτούρος (Video)

Την οικονομική συμβολή φίλων και υποστηρικτών για την αποκατάσταση του μικρού Ούσκο -το ορφανό αρκουδάκι που τραυματίστηκε πρόσφατα- ζητά η περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος”.

Το αρκουδάκι, που φιλοξενείται τον τελευταίο μήνα στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, φέρει σοβαρό κάταγμα στην λεκάνη του -πιθανώς από χτύπημα αυτοκινήτου- γεγονός που δυσκολεύει τις κινήσεις του και πρέπει να μείνει περιορισμένο σε μικρό χώρο έως ότου θεραπευτεί.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη ανατροφής του Μελίνα Αυγερινού, η θεραπευτική αγωγή του είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς πρέπει να παίρνει αρκετά φάρμακα και ειδικό γάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα πρέπει να υποβάλεται συχνά σε κτηνιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Εξαιτίας του τραυματισμού του δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια του, τα οποία σέρνει για τις μετακινήσεις του, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και εξωτερικά τραύματα.

Η οργάνωση παρέλαβε το αρκουδάκι από φιλοζωική οργάνωση της ΠΓΔΜ, η οποία ενημέρωσε τον Αρκτούρο για το περιστατικό. Σε περίπτωση που αποκατασταθεί το τραύμα του, θα ακολουθήσει η ενδυνάμωση και εκπαίδευσή του ώστε να ενταχθεί και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμβάλλουν οικονομικά στην προσπάθεια του Αρκτούρου μπορούν να επισκεφτούν για περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα:http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation/.

 

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.