Επιτροπή ελέγχου από τον Δήμο στη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου

Επιτροπή ελέγχου από τον Δήμο στη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου

Την βούληση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βίτσι, εξέφρασε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, με την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου του ποσού των 25.000 ευρώ, για την απόκτηση πιστοποίησης και την εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ που οφείλει.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την σύσταση επιτροπήςαπό το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα ελέγχει την διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου από τον ΣΧΟΚ και την χρήση των μηχανημάτων που αποκτήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.
Γιατί όπως τόνισε ο Ανέστης Αγγελής “Δεν υπάρχει έλεγχος εκεί πάνω από κανένα και κανείς δεν γνωρίζει την λειτουργία του Χιονοδρομικού από τον ΣΧΟΚ”!

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα, με τον “πόλεμο” των ανακοινώσεων που κήρυξε ο ΣΧΟΚ εναντίον του Δήμου, ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ότι: “Ελπίζω σ΄ αυτά που συνέβησαν να μην υπάρχουν ουρές”, υπονοώντας προφανώς ότι κάποια από αυτά μπορεί να ήταν υποκινούμενα, με συγκεκριμένους στόχους!

Επίσης αναφέρθηκε στα περσινά γεγονότα, όταν εκείνος απουσίαζε στην Κωνσταντινόπουλη και ο ΣΧΟΚ απειλούσε να αναβάλλει τους Βαλκανικούς Αγώνες σκι, επειδή ο Δήμος δεν έκανε έγκαιρα τον αποχιονισμό των δρόμων, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας.

Τελικά οι αγώνες έγιναν, χωρίς  την απαιτούμενη πιστοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου και ευτυχώς δεν υπήρξαν ατυχήματα που θα μπορούσαν να πάρουν ανεξέλεγκτες  διαστάσεις!

Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι το 1983 η τότε Κοινότητα Οξυάς, παραχώρησε στον ΣΧΟΚ έκταση 800 στρεμμάτων για την κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Βίτσι, με την δέσμευση να υπάρξουν ορισμένα αντισταθμιστικά οφέλη  για την Κοινότητα από τα έσοδα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού καθώς και να απασχολούνται εκεί κάποιοι κάτοικοι του χωριού με εποχιακή εργασία.

Τριάντα χρόνια μετά και ο ΣΧΟΚ δεν εκπλήρωσε καμία από τις δεσμεύσεις του προς την τότε Κοινότητα Οξυάς και τώρα προς τον Δήμο Καστοριάς!

Αντίθετα απαίτησε “εδώ και τώρα” να του δοθούν από τον Δήμο οι 25.000 ευρώ ειδάλλως θα διακόψει την λειτουργία του Χιονοδρομικού!

Την ίδια στιγμή που η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε να υπάρχει η ανάλογη αιτιολογία, για την εκταμίευση των χρημάτων!

kastoriani-estia.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.