Ζήτημα κυριότητας για το Χιονοδρομικό στο Βίτσι

Ζήτημα κυριότητας για το Χιονοδρομικό στο Βίτσι

Ζήτημα «ιδιοκτησίας» προέκυψε σήμερα κατά τη συνάντηση της δημοτικής Αρχής της Καστοριάς με τους εκπροσώπους του ΣΧΟΚ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού – Αθλητισμού, Δημήτρη Πετρόπουλο «τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου την έχει ο ΣΧΟΚ. Μετά τη συνάντηση, ο Δήμος προσπαθεί να βρει σύννομο τρόπο και επικουρικά να βοηθήσει τον συγκεκριμένο Σύλλογο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΧΟΚ, Γ. Νικιτίδης υποστήριξε μετά τη συνάντηση πως «τέθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Δήμου στο χιονοδρομικό. Η θέση του Συλλόγου είναι πως σαφέστατα και υπάρχει, δεδομένου ότι μιλάμε για μια δημοτική έκταση. Ο χώρος που ο ΣΧΟΚ έστησε το χιονοδρομικό κέντρο παραχωρήθηκε από την Κοινότητα Οξιάς, και σήμερα κοινότητα Οξιάς σημαίνει Δήμος Καστοριάς. Με αυτό το δεδομένο κατά την δική μας άποψη, λόγω της εδαφικής κυριότητας, έχει την αρμοδιότητα» και συνέχισε «σήμερα δεν πήραμε απαντήσεις. Ο κ. Δήμαρχος αναγνώρισε την κατάσταση, και δεσμεύτηκε να γίνει μια διερεύνηση για το τι μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Κωτούλας μιλώντας στον alphafm.gr δήλωσε πως «η δημοτική αρχή Καστοριάς έκανε και κάνει αυτό που πρέπει, ενώ την απόφαση να κλείσει το χιονοδρομικό κέντρο την έλαβε ο ΣΧΟΚ κάτι που με τον έναν η άλλον τρόπο θα αλλάξουμε».

Να υπενθυμίσουμε πως με επιστολή του στις 26 Νοεμβρίου του ο ΣΧΟΚ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Βιτσίου κατηγορόντας τον Δήμο Καστοριάς για εχθρική και περιπαικτική αντιμετώπιση.

Η αντιπολίτευση
Τέλος, με ανακοίνωση της η ομάδα του πρώην Δημάρχου Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη δηλώνει πως: « Για μια ακόμα φορά, μετά και το περσινό ‘’φιάσκο’’ της αναβολής των προγραμματισμένων πανελλήνιων αγώνων σκι, εξαιτίας της ολιγωρίας του Δήμου Καστοριάς που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση της Καστοριάς, ανά το Πανελλήνιο, γινόμαστε μάρτυρες μιας δυσάρεστης και επιβλαβής για την τοπική κοινωνία εξέλιξης. Η ολιγωρία, η αδιαφορία και η ανικανότητα συνεννόησης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οδηγούν στην μη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου κατά την φετινή χειμερινή περίοδο.
Σε ένα Χιονοδρομικό Κέντρο στο οποίο επενδύθηκε κατά τη δική μας θητεία γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €) και το οποίο αποτελεί μια κατ’ εξοχήν Αναπτυξιακή Υποδομή του τόπου μας στους τομείς Αθλητισμού και του Τουρισμού, παρατηρούμε παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος και εγκατάλειψη για λίγες χιλιάδες ευρώ (25.000 €) που απαιτούνται για την συντήρηση των εγκαταστάσεων του, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση και να λειτουργήσει. Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου».
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Παρχαρίδης Χρήστος, Θεοδοσόπουλος Ιάκωβος, Υφαντίδης Δαμιανός, Πετκανάς Γεώργιος, Τόσκος Πέτρος, Τσαϊρίδης Αλέξανδρος, Μουτίδης Δημήτριος, Ιωσηφίδου – Παπαδοπούλου Άννα, Βελλίδης Βασίλειος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.