Βερολίνο: Βάφτισαν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας «τράπεζα τζιχαντιστών» (Photo)

Μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ο χαρακτηρισμός «Τράπεζα της Daesh» προβλήθηκαν με προτζέκτορα πάνω στο κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή στη σύνδεση του βασιλείου με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο καλλιτέχνης Όλιβερ Μπιενκόφσκι και η ομάδα της «Pixel Helper» πραγματοποίησαν την προβολή για να επιστήσουν την προσοχή του κοινού στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία και την υποτιθέμενη υποστήριξή της από ομάδες εξτρεμιστών.

Παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία παίζει έναν από τους βασικούς ρόλους στην αμερικανική συμμαχία με στόχο την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους, το βασίλειο έχει δεχθεί επικρίσεις από τους δυτικούς συμμάχους της γιατί δεν έχει συνεισφέρει αρκετά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το βασίλειο έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση  διαφόρων εξτρεμιστικών ομάδων υπηρετώντας τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Ένα υπόμνημα του 2009 που δημοσιεύθηκε από το Wikileaks αποκάλυψε ότι η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήταν τότε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούσε τον ISIS, την Αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν.

Στο συριακό πόλεμο, η Σαουδική Αραβία έχει υποστηρίξει παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μερικές από τις οποίες είναι γνωστό ότι συνεργάζονται στενά με τις διεθνώς αναγνωρισμένες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αl-Nusra και ο ISIS.

Πηγή: topontiki.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.