Δήμος Καστοριάς: Εκπρόσωποι του Δήμου στο Βελιγράδι

Δήμος Καστοριάς: Εκπρόσωποι του Δήμου στο Βελιγράδι

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Καστοριάς, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Τόμου και κ. Θόδωρος Μυλωνάς, παρευρέθηκαν στο Βελιγράδι της Σερβίας στις 24 Ιουνίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ρήγα Φεραίο, τους Καστοριανούς Συντρόφους του Αδερφούς Εμμανουήλ και τους άλλους συντρόφους που μαρτύρησαν στον Πύργο Νεμπόιζα.
Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ρήγα και όλη η αποστολή παρέστη μέσα σε στιγμές ιστορικές και εθνικής υπερηφάνειας στην ευλαβική επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στον Πύργο Νεμπόιζα, στον οποίο στραγγαλίστηκαν οι Εθνομάρτυρες μας.
Το απόγευμα της ίδια μέρας, στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών Φιλολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής», ο Δήμαρχος πραγματοποίησε ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση των Καστοριανών Αδερφών Εμμανουήλ και στη συνεργασία τους με το Ρήγα Φεραίο.

Jun26_09

Jun26_10

Jun26_11

Leave a Reply

Your email address will not be published.