Βαρουφάκης στο Bloomberg: «Ούτε ο Θεός, ούτε οι άγγελοί του μπορούν να σώσουν την Ελλάδα»

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg με αφορμή την επέτειο του «ενός χρόνου Αριστερά», ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση απέτυχε.
«Δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα και επομένως αποτύχαμε» επανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας δεν πρόκειται να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας.
Ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως ούτε ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από τη συγκεκριμένη συμφωνία που αναγκάστηκε να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης είπε:«Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων», ενώ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν δεχθεί ένα διπλό κτύπημα. Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI, το οποίο «αφαίρεσε» σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων.
Η οικονομία συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα».

Leave a Reply

Your email address will not be published.