Βαριές κατηγορίες σε εφοπλιστή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Μία «χοντρή» υπόθεση εκβιασμών, ληστειών, εκρήξεων και σωρείας υποθέσεων σκληρής βίας για την επίλυση οικονομικών διαφορών έφερε στο φως η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης και ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς φέρεται ότι, είναι γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος εμπλέκεται ποινικά και σε υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα που διενέργησαν τέσσερις οι Ελένη Τουλουπάκη, Χρ.Ντζούρας, Γ. Καλούδης και Ροζαλία Λάλη, άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατά του γνωστού εφοπλιστή ( τα στοιχεία του οποίου προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται, επειδή δεν υπάρχει σχετική εισαγγελική διάταξη) και εναντίον ενός στενού συνεργάτη του, για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Παράλληλα, εκδόθηκε διάταξη, με την οποία τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πολυσέλιδου εισαγγελικού πορίσματος, ο κατηγορούμενος εφοπλιστής, ο οποίος πριν δύο χρόνια είχε κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση δανειοδοτήσεων από τράπεζα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος , φέρεται ότι, συγκρότησε ομάδα στην οποία μετείχαν πρώην αστυνομικοί και «μπράβοι», προκειμένου με απειλές και βία, «μέσω ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία, να διευθετεί οικονομικά θέματα.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης περιστατικό απόπειρας ανθρωποκτονίας από την ομάδα του εφοπλιστή.

Επιπλέον στο 30 σελίδων πόρισμα περιγράφονται περιστατικά εκβιασμών, απειλών, ξυλοδαρμών και άλλων βίαιων πρακτικών.
Να σημειωθεί ότι, για τη δράση και τις μεθόδους της ομάδας έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες από θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε «ανηλεώς».

αράλληλα υπάρχουν μαρτυρίες από γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται ότι, δέχτηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κλπ.

Σε βάρος του εφοπλιστή αλλά και του συνεργάτη του, εναντίον του οποίου εκκρεμεί εμπλοκή με την Δικαιοσύνη για υπόθεση όπλων, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατά άλλων προσώπων, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για:
Εκβίαση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση και
παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο Εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται πως οι δύο διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση είχαν εφοδιαστεί με συστήματα παρακολούθησης -τα αποκαλούμενα «βαλιτσάκια» – ώστε να ελέγχουν τις συνομιλίες των θυμάτων τους αλλά και συνεργατών τους ώστε να γνωρίζουν την πορεία υλοποίησης των σχεδίων τους.

Σύμφωνα επίσης με τα ευρήματα των εισαγγελέων η «ομάδα κρούσης» της οργάνωσης που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα , είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς «μπράβους», κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

 

www.huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.