Υπουργείο Υγείας: Σύσκεψη για τις ευπαθείς ομάδες και τις ιατρικές ειδικότητες

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του χώρου των Επιστημών Υγείας θα έχει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ώστε μεταξύ άλλων να εξεταστούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων και η συμμετοχή των σχολών σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχής υπηρεσιών φροντίδας των ομάδων αυτών.Επί τάπητος θα τεθούν επίσης τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών των σχολών με προσανατολισμό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θέματα αειφόρου ανάπτυξης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και το σχέδιο νόμου για τις ιατρικές ειδικότητες.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, κοσμήτορες και πρόεδροι Σχολών Επιστημών Υγείας των Πανεπιστημιακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων και συναρμόδιων φορέων (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρουμπλής το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με εκπροσώπους των Σχολών Επιστημών Υγείας των ΑΤΕΙ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.