Τζόνι Ντέπ: Ο πιο υπερτιμημένος ηθοποιός στο Χόλιγουντ

Τον «τίτλο» του πιο υπερτιμημένου ηθοποιού στο Χόλιγουντ δίνει το περιοδικό Forbes στον Τζόνι Ντεπ. Αρνητικές κριτικές και νούμερα, που δεν θεωρούνται ικανοποιητικά, στο box office «έφεραν» το αποτέλεσμα. Ο ηθοποιός, που συνηθίζει να μεταμορφώνεται μπροστά στην κινηματογραφική οθόνη, βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω των υψηλών απολαβών του.

Τα ετήσια κέρδη του υπολογίζονται στα 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με το Forbes για κάθε δολάριο που εισπράττει από τις ερμηνείες του αποδίδει στους παραγωγούς μόλις 1,2 δολάρια από τα εισιτήρια της κάθε ταινίας.

Τα έργα Ο κύριος Μόρντεκαϊ, Η Κυριαρχία και Ο Μοναχικός Καβαλάρης, συνέβαλαν στη διαμόρφωση του απογοητευτικού, για τον ηθοποιό, τοπίου. Ειδικά η τελευταία ταινία γνώρισε τη μεγαλύτερη αποτυχία, καθώς η Disney έχασε πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της.

Η κωμωδία Ο κύριος Μόρντεκαϊ συγκέντρωσε 47, περίπου, εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, πράγμα που ερμηνεύτηκε ως αποτυχία δεδομένου του προϋπολογισμού της παραγωγής ο οποίος ανήλθε στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Η Κυριαρχία είχε παρόμοια μοίρα. Ίσα ίσα κατάφερε να καλύψει το κόστος της παραγωγής. Περιόδους ύφεσης φαίνεται να διανύει, κατά καιρούς, η καριέρα του Τζόνι Ντεπ, η αλλαγή της κατηφορικής πορείας όμως συντελείται με το Black Mass του Σκοτ Κούπερ, το οποίο ανέδειξε το όνομα του ηθοποιού ως πιθανό ανάμεσα στις υποψηφιότητες για  Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία συγκέντρωσε 94, περίπου, εκατομμύρια δολάρια, και η παραγωγή κινήθηκε στα 53 εκατομμύρια, με τις καλές κριτικές να καλλιεργούν αισιοδοξία. Το δημοσίευμα, όμως, του Forbes δεν συμπεριέλαβε την πρόσφατη ταινία του Τζόνι Ντεπ, αλλά τις ταινίες που κυκλοφόρησαν πριν τον Ιούνιο.

Τις δέκα πρώτες θέσεις του καταλόγου με τους πιο υπερτιμημένους ηθοποιούς συμπληρώνουν άντρες. Δεύτερος έρχεται ο Ντένζελ Ουάσινγκτον που «επέστρεψε» 6,5 δολάρια για κάθε δολάριο που αμείφθηκε. Καμία από τις τελευταίες ταινίες («The equalizer» και «Guns or Flight») στις οποίες πρωταγωνίστησε δεν σημείωσε καλές επιδόσεις στο box office.

Την τριάδα συμπληρώνει ο Γουίλ Φέρελ, που κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα το 2009 και το 2010. Έδωσε στις εταιρίες παραγωγής 6,8 δολάρια για κάθε δολάριο που εισέπραξε. Ακολουθούν οι Λίαμ Νίσον και Γουίλ Σμιθ, ενώ τη δεκάδα αποτελούν και άλλα ηχηρά ονοματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως αυτά του Κρίστιαν Μπέιλ, Μπραντ Πιτ, Μπεν Άφλεκ και Τομ Κρουζ.

H έκπληξη της λίστας είναι ο Τσάνινγκ Τέιτουμ που εμφανίζεται στην έβδομη θέση ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του «Πεπρωμένου της Τζούπιτερ» στο box office.


Leave a Reply

Your email address will not be published.